Elektronikus anyagfogadás

Megrendelőinknek a nyomtatáshoz megfelelően előkészített állományokat kell leadniuk. Az egyszerű ellenőrizhetőség és gyors feldolgozás érdekében az elektronikus állományformák közül a PDF formátum az ideális, mind a CTP, mind a digitális nyomdai feldolgozás esetén. Ez eszköz- és platformfüggetlen, valamint egyszerűen ellenőrizhető forma, amelynek elkészítéséhez segítséget nyújtunk.

A PDF-generálása során a következő beállításokat kell elvégezni:

  • Az állományokban minden font legyen beágyazva ("Embed all fonts" )
  • A képek soha ne legyenek 300 dpi felbontásnál kisebb méretűek
  • A színes állományokban levő képek CMYK színrendszerben legyenek.
  • Felbontás („Resolution”) 2540 dpi
  • Nyomdai rács („Frequncy”) 150 lpi
  • Az automatikus vágójeleket kérjük használni („Registration centered”)
  • Kifutót („Bleed”) be kell állítani, általánosan min. 5 mm.
  • Acrobat Distiller használatakor „Press” beállítást kell alkalmazni.
  • „Composite CMYK” PDF-eket várunk!
  • A több oldalas dokumentumokat egy file-ban kérjük elmenteni

CTP technológiára hozott anyag sajátosságai:

A CTP rendszer alkalmas PS (Post Script) állományok fogadására is, ebben az esetben azonban szeparált („Separations”) beállítást kell alkalmazni. Pantone színeket CTP feldolgozás esetén természetesen lehet használni PS és PDF állományok esetén egyaránt.

Kérésükre drivert biztosítunk, a legjobb eredmény elérése érdekében a CTP feldolgozás esetén az ApogeeX.ppd, digitális nyomtatás esetén pedig a CXP6K1_0.PPD driver használata javasolt.

Bármilyen állományt küld, kérjük ügyeljen rá, hogy az állományok ne tartalmazzanak 5 fájlos EPS valamint WMF típusú képeket.

Változó információkat tartalmazó állományok

A digitális nyomdatechnika lehetővé teszi, hogy akár oldalanként változó tartalmú nyomdai anyagot állítsunk elő. Ilyen anyagok tervezése, előkészítése előtt minden esetben egyeztessen személyesen kollégáinkkal.

Az állományokat PC és Mac CD-n, Floppyn, USB dugón (Pen Drive) valamint e-mail-en és FTP-n is tudjuk fogadni.

(Természetesen vállaljuk akár kézirat feldolgozását, képek szkennelését, kiadványok teljes nyomdai tervezését, előkészítését is. A részletek megbeszéléséhez vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal!)

Ellenőrzés

Ahhoz, hogy munkánkat megrendelőink teljes megelégedésére végezhessük folyamatosan ellenőrizzük mind az állományokat, mind a gyártás folyamatát.

Az ellenőrzés első lépése a korrekt megrendelés.

Kérjük minden megrendelés előtt kérjen árajánlatot. Kollégáinkkal átlag 4 órán belül írásban ajánlatot adunk. Megrendelésükön kérjük erre az ajánlatra hivatkozzanak.

Az ellenőrzés következő lépése a kapott állományok ellenőrzése. Az állományokat tartalmilag nem ellenőrizzük, de ha a termékkel kapcsolatban bármilyen rendellenességet észlelünk (helyesírási hiba, hiányzó betűtípus, kis felbontású kép, a megszokottól eltérő egyéb paraméter, stb.), akkor a költség- és időmegtakarítás érdekében minden esetben értesítjük a megrendelőn feltüntetett kapcsolattartót. (Hibát tartalmazó állomány esetén addig nem nyomtatjuk ki az anyagot, amíg nem egyeztettünk megrendelőnkkel!) Ekkor azonban sem tartalmi, sem minőségi reklamációt nem áll módunkban elfogadni!